DEN U VOJÁKŮ

25.06.2019 10:56

Každoročně slavíme Den dětí. V letošním školním roce jsme přijali pozvání na oslavu od vojáků z libereckých kasáren. Oslava proběhla 31. 5. 2019.

Do kasáren jsme dojeli ráno, abychom toho viděli a užili si co nejvíce. U vchodu nám byl přidělen voják, který s námi strávil celé dopoledne a provedl nás.

Nejprve jsme zamířili do sportovního areálu, kde nám předvedli výcvik služebních psů. Nutno podotknout, že poslouchali víc než někteří naši žáci. Na sportovišti je také umístěna lezecká stěna s různými typy obtížnosti, které jsme mohli vyzkoušet. Máme mezi sebou i odvážné a tak lezli a snažili se vylézt co nejvýš, samozřejmě pod bedlivým a odborným vedením vojáků horolezců, v sedácích a s úvazy. Také v areálu probíhala střelba s airsoftových zbraní na terč, tu jsme také vyzkoušeli.

Čas na občerstvení (svačinu) nastal a my jsme se nechali pozvat do polní kuchyně, kde pro nás měli připravený upečený perník, tatranku, jablko a pitíčko. Moc jsme si pochutnali.

Ve druhém bloku dopolední akce jsme si prohlédli zbraně, chlapci si důkladně prohlédli vojenskou techniku s odborným výkladem. A holky? Ty si nechali pomalovat tváře různými ornamenty.

Společně jsme také podrobně prohlédli a osahali si auto a motorku vojenské policie. V závěru jsme ještě sledovali pokusy chemiků.

Den jsme strávili velmi pěkně, moc se nám tam líbilo. Dozvěděli jsme se spoustu nového.

Zkrátka oslava jak má být.

Rádi se necháme pozvat znovu. Vojákům děkujeme.

Blanka Borovanová