Projektový den pro ZŠ Chrastava 21.10. 2019

05.11.2019 14:25

Začátkem nového  školního roku  jsme obdrželi v pořadí třetí pozvání do Střední  odborné školy Jablonecká, Liberec. Pedagogičtí pracovníci  zdejší školy pro nás, druhostupňové  žáky, připravili  projektový den. Ve škole nás přivítali  ředitel školy pan Milan Adamec, zástupkyně paní Bradáčová a pan Liška, který se nám celé dopoledne věnoval. Představil  nám aktivity pro tento den,  provedl dílnami, školou  a seznámil s učebními  obory na škole.  Po úvodním programu se naše 10členná skupina žáků a žákyň  rozdělila, chlapci zamířili do cvičné  kuchyně vařit a získat tak základní  informace  o oboru stravovací a ubytovací  služby. Dívky šly  šít  do krejčovské dílny, kde viděly na výrobcích  žákyň 3. ročníku, co všechno se mohou naučit.   V dílně i v kuchyni nám pomáhali žáci zdejší školy,  odpovídali  na naše dotazy.

Mohli jsme si, nanečisto, vyzkoušet roli studenta. Možná nás některý z nabízených  oborů  zaujme  a staneme se v příštích letech žáky  této školy. Jsme rádi, že pracovníci SOŠ  nám pomáhají  najít cestu k dalšímu vzdělávání a usnadňují nám rozhodování, které v  15 letech není vůbec jednoduché.

Chtěli bychom poděkovat zaměstnancům SOŠ za milé přijetí, bohaté občerstvení a za možnost prožít jeden den v jejich  škole. Budeme rádi, pokud si na nás v rámci projektového dne znovu vzpomenete.  Děkujeme.

Žáci II. S