Projektový den pro ZŠ Chrastava

20.03.2019 10:03

Letos v březnu jsme dostali pozvání na návštěvu do SOŠ Jablonecká, Liberec. Nabídka zněla velmi lákavě, učitelé zdejší školy pro naše druhostupňové  žáky připraví projektový den. Na půdě školy nás přivítali paní Bradáčová a pan Liška. Seznámili nás s nabitým programem, provedli dílnami, školou, skleníky, představili učební obory na škole.

Po úvodním programu se naše 10členná skupina rozdělila, jedna parta šla vařit do cvičné kuchyně, druhá vyrobila v dílně pro zahradníky velikonoční závěs na dveře, který si mohli žáci odnést s sebou domů a zdarma tak získat pěkný dárek pro maminku. Naši kuchtíci mezitím upekli bramboráky a palačinky a přinesli nám ochutnat.  Na závěr dne jsme dostali výborné občerstvení, kde si každý mohl vybrat, co má rád.

Pro žáky 9. ročníku je to cenná zkušenost, všichni vycházející si dali přihlášku právě do této školy. Mohli si tak nanečisto vyzkoušet roli studenta, ale také jsme si společně ukázali jednu z možností  dopravy do budoucí školy. Třeba je některá z nabízených aktivit na zdejší škole oslovila  nebo naopak došli k závěru, že touto prací by se živit nechtěli. Je to jejich volba, my jsme se jim snažili ukázat možnou cestu.

      Chtěli bychom poděkovat zaměstnancům SOŠ za milé přijetí, bohaté občerstvení a za možnost prohlédnou si školu, do které posíláme naše děti. Budeme rádi, pokud si na nás v rámci projektového dne znovu vzpomenete.  

Dagmar Nováková