Výlet do Prahy

21.06.2018 13:19

V zeměpisu, ve vlastivědě i v jiných předmětech se dovídáme o krásách našeho hlavního města Prahy. Proto při výběru kam na školní výlet, Praha jednoznačně zvítězila.

  V pondělí  4.června  jsme vyrazili.

Cestu autobusem jsme si náramně užili, protože nám byla zpříjemněna horkou čokoládou a možností sledovat pohádku,  seriál  či  poslechem hudby.

V Praze na Černém mostě jsme byli coby dup. Do centra jsme jeli metrem.

Z Malostranského náměstí jsme po Starých zámeckých schodech vystoupali na Pražský hrad. Prohlídka hradu, byla úžasná.

Shlédli jsme   - Starý královský palác, expozici Příběh  Pražského hradu, baziliku sv. Jiří, Zlatou uličku,  katedrálu sv. Víta a Rožmberský palác.

Výměna hradní stráže ukončila naši návštěvu hradu. Nerudovou ulicí jsme došli ke Karlovu mostu, po kterém  jsme přešli Vltavu a došli na Staroměstské náměstí. Těšili jsme se na Orloj, ale ten je v současnosti bohužel v rekonstrukci.

Čas rychle ubíhal a my se vydali na zpáteční cestu. Nejprve metrem, potom autobusem s obsluhou a nakonec autobusem, který nás dovezl do Chrastavy. Všichni jsme přijeli plni zážitků a dojmů. Víme, že se do Prahy znovu podíváme.

My, paní učitelky jsme byly moc spokojené, protože jsme s sebou měly jen samé hodné, milé, slušné, usměvavé a poslušné děti.

Blanka Borovanová